Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma Davası Nasıl Açılır? 

E-Devlet üzerinden boşanma davası açılabilir mi? 

Maalesef ki e devlet üzerinden boşanma davası açmak henüz mümkün değildir. Boşanma davası açmak bazı zorunlu şartlara tabidir. Eğer avukat aracılığı ile boşanma davası açmayacaksanız dava dilekçenizi imzalamak ve mahkemeye elden teslim etmek zorundasınız. 

Boşanma Davası Nasıl Açılır? 

Boşanma davasını açmak için önecelikle boşanma sebeplerinizi içeren ve boşanma sonucunda beklediğiniz velayet, nafaka ve tazminat gibi taleplerinizi içeren bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçeyi bulunduğunuz il veya ilçenin yetkili mahkemeye hitaben yazmak zorundasınız. Boşanmak için haklı olduğuna inandığınız sebepleri ispat etmek zorunda olduğunuzu unutmayın. Bu sebeple delil için tanık dinlenmesini istiyorsanız bu tanıkların isim soy isim, T.C. Kimik numaraları ve adreslerini dilekçenize ekleyin. Video veya fotoğraf ile ispatlamak istiyorsanız bu kayıtları bir CD ile mahkemeye dilekçenizin ekinde teslim edebilirsiniz. İkamet ettiğiniz ilde veya aile konutunuzun olduğu ilde bulunan mahkmeye başvurmak zorundasınız. Aksi taktirde mahkeme yetkisizliğine karar verebilir. En önemli konulardan biri de harçlardır. Mahkeme karşı tarafa ve davada dinlenecek tanıklara tebligat yapmak zorundadır. Bu gibi masrafları ödemek zorundasınız ödeme yapmadığınız taktirde davanız açılmamış sayılacaktır. 

Boşanma Davası Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim? 

Boşanma davası açma kısmını yukarıda açıkladık. Bunlar şeklen yapmanız gereken şeylerdir. Boşanma davasında boşanma sebebi en önemli konulardan biridir. Bu konu ile ilgili ispatınız yoksa ispatlayabileceğiniz konulara odaklanmalısınız. Unutulmamalıdır ki sadece boşanma talep edildiği için hakim boşanmaya karar vermek zorunda değildir. Daha da mühim olanı mahkeme eğer dayandığınız bu sebebi ispatlayamaz davayı reddedecek ve bu sebebe dayalı dava açma hakkınızı bir daha kullanamayacaksınız. Haliyle bu ve buna benzer teknik detaylar sebebiyle boşanma avukatı ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Ara ve Bilgi Al